Stap 01. Traditie of innovatie, dat is de vraag!


Liever het super technische memory foam kussen van synthetisch materiaal (bijvoorbeeld latex of schuim) of een kussen gemaakt van natuurlijk en duurzaam materiaal (dons en veren)? Wij helpen je bij het kiezen van het kussen dat perfect bij jou past.


Pochon et oreillers Bonsoirs

Het memory foam kussen

Dit nieuwe kussen heeft de wind in zijn zeilen! Het is vooral geschikt voor mensen met rug-of nekproblemen. Het nadeel van dit type kussen is de samenstelling. Een memory foam kussen kun je niet in de wasmachine steken en het kussen kan ‘s nachts helaas erg warm worden.


Het latex kussen

Het latex kussen heeft dezelfde voordelen als het memory foam kussen, maar daarnaast is het meer ademend en heeft een langere levensduur. Helaas heeft een latex kussen het nadeel dat het vrij vlak is. Als je op zoek bent naar een dik en donzig kussen, dan is dit niet de juiste voor jou.


Het natuurlijke kussen van dons & veren

Als je op zoek bent naar een comfortabel kussen dat lang meegaat, dat zacht aanvoelt en lekker dik is, en tegelijkertijd toch licht en ademend: dan is het kussen van natuurlijk materiaal echt iets voor jou. Trouwens, dit kussen is gemakkelijk te verzorgen omdat je het kunt wassen in de wasmachine. Het Bonsoirs kussen is van nature anti-mijt maar is niet geschikt voor mensen die allergisch zijn.

Oreillers Bonsoirs

Ik ontdek het Bonsoirs kussen >Stap 02. Welke natuurlijke vulling?


We kozen ervoor om met eendendons te werken omdat dit het beste compromis is dat ons team heeft kunnen vinden tussen high-end comfort, lange duurzaamheid en een ethische benadering.

  

Oreillers moelleux et mi-ferme

Ons team geeft veel om het welzijn van dieren. Onze producten zijn daarom vervaardigd met 100% Franse en 100% traceerbare veren en dons van hoogwaardige kwaliteit. Op dit punt zijn we compromisloos en verwachten we een formeel engagement van ons atelier.

 

Ik ontdek het Bonsoirs kussen >Stap 03. Kiezen tussen een middelhard of zacht kussen

Het ene is niet beter dan het andere. Het is essentieel om het kussen te vinden dat het beste bij jou past! Hier is wat informatie die je zou kunnen helpen.

Wat het natuurlijke kussen betreft, zal de "zachtheid" afhangen van de dons-veren mix. Hoe meer dons, hoe zachter, lichter en donziger het kussen zal zijn. Hoe meer veren, hoe steviger en zwaarder het kussen zal zijn.

 

Het zachte Bonsoirs kussen

Het kussen bestaat voornamelijk uit dons met een kleine toevoeging van veren (70% dons - 30% veren). Deze samenstelling garandeert een ultra zacht en soepel gevoel. Het is net alsof je op wolkjes slaapt!

 

Het middelharde Bonsoirs kussen

Het kussen bestaat uit twee delen. Het "buitenste" deel zorgt voor een gevoel van zachtheid (70% dons - 30% veren) en het "binnenste" deel vormt een stevige kern (30% dons - 70% veren). Deze samenstelling is geschikt voor de meerderheid van de mensen omdat het zorgt voor een gevoel van zachtheid met een stevigere hold.

 

Ik ontdek het Bonsoirs kussen >Stap 04. Een vierkant of rechthoekig kussen ? Maak je keuze op basis van je slaaphouding

 
Het rechthoekige kussen

Het rechthoekige kussen (50x70) wordt aanbevolen om op te slapen omdat het zorgt voor een betere slaaphouding en een omhullende ondersteuning van de nek.

Het vierkante kussen

Het vierkante kussen (65x65) is meer geschikt voor mensen die vooral onverstoord slapen. Het is ook geschikt voor mensen die kiezen voor 2 soorten kussens afhankelijk van het gebruik: één voor het lezen (het vierkante kussen), de andere speciaal om op te slapen.

 

Oreiller carré ou rectangulaire ?

 

Als je op je rug slaapt,

geef dan de voorkeur aan een middelhard kussen voor een betere ondersteuning van de nek.

 
Als je op je zij slaapt,

geef dan de voorkeur aan een middelhard rechthoekig kussen, dik genoeg zodat je nek en ruggengraat goed uitgelijnd zijn tijdens de slaap.

Als je op je buik slaapt,

geef dan de voorkeur aan een zacht rechthoekig kussen.

 

Ben je op zoek naar een kussen om in bed te lezen?

Kies voor een middelhard vierkant kussen voor een goede ondersteuning van je rug.


Heb je liever wat extra comfort?

Kies dan voor een vierkant kussen om te ontspannen en te lezen en een rechthoekig kussen om te slapen, middelhard of zacht, afhankelijk van je voorkeur.


Ik verander mijn nachten >