Stap 01. Natuurlijk of synthetisch?


Kies of je liever een dekbed hebt gevuld met natuurlijke of synthetische materialen. Het synthetische dekbed is zeer gecommercialiseerd en heeft vooral een financieel voordeel omdat het goedkoper is dan een natuurlijk dekbed. Bovendien komen synthetische vezels vaak uit chemisch behandelde materialen en absorberen ze minder goed vocht (Hallo zweterige nachten!)


Couette Bonsoirs

Natuurlijke vezels ondergaan meestal geen chemische behandeling omdat ze van nature anti-mijt zijn, beter ademen en zeer lang meegaan.

Onze keuze is gemaakt: natuurlijke vulling zal het zijn!


Ik ontdek het Bonsoirs dekbed >
Stap 02. Welke natuurlijke vulling?


We kozen ervoor om met eendendons te werken omdat dit het beste compromis is dat ons team heeft kunnen vinden tussen high-end comfort, lange duurzaamheid en een ethische benadering.

 

Atelier dans le Sud-Ouest

Ons team geeft veel om het welzijn van dieren. Onze producten zijn daarom vervaardigd met 100% Franse en 100% traceerbare veren en dons van hoogwaardige kwaliteit. Op dit punt zijn we compromisloos en verwachten we een formeel engagement van ons atelier.


Ik ontdek het Bonsoirs dekbed >
Stap 03. De dons mix - vakkundig bestudeerde veren


De proportie dons en veren beïnvloedt de lichtheid van het dekbed. Veren geven een gevoel van "zwaarte" en dons maakt het dekbed donzig en zacht.

Wij hebben gekozen voor een ultra donzig en dik dekbed, maar dat erg licht aanvoelt met een ideaal gewicht van 220gr om te verkomen dat het 's nachts te verstikkend is!


Ik ontdek het Bonsoirs dekbed >
Stap 04. Een duurzame tijk en nette afwerkingen


Het is DE final touch die het verschil maakt: de afwerkingen. Ons Franse atelier dat al meer dan 100 jaar oud is (dat is best veel!) heeft ons hiermee veel geholpen.


Fabrication française

 

We hebben gekozen voor een tijk van gekamd Percale katoen 91 draden/cm2, down proof om te voorkomen dat de veren in de loop der jaren verloren gaan, want we houden ervan als ze lang meegaan. We hebben een dun randje in de kleuren van Bonsoirs toegevoegd die het smetteloze wit van het dekbed benadrukt, want het oog wil ook wat ...

 

Ik verander van dekbed >